Se relaterede produkter

31.05.2013
Kategori: Sundhed, Orden i maven

Sluk din halsbrand

Sommerens fester og ferier med fed grillmad, krydret eller røget mad, vin, sodavand og alkohol kan let gøre maven sur.

Har du tendens til sur mave og halsbrand, så kan sommertiden få din halsbrand til at blusse op. Det kan for eksempel være grillet, røget eller stærkt krydret mad, vin og alkohol, der gør maven sur, fordi disse ting øger produktionen af mavesyre. Eller det kan være et måltid med meget og fed mad, sodavand og øl, der overfylder din mavesæk og får maveindholdet til at løbe tilbage i spiserøret. Rygning øger også tendensen til halsbrand, fordi tobak hæmmer lukkemusklens funktion. Det samme gør chokolade, pebermynte, kaffe og alkohol.

Du kan nedsætte risikoen for halsbrand ved at undgå de fristelser, der udløser problemet. Er din halsbrand først blusset op, så kan du lindre med et syreneutraliserende middel eller et antirefluksmiddel. Disse virker hurtigt og kortvarigt. Der findes også midler, der hæmmer produktionen af mavesyre, og som virker i op til 24 timer. Lider du ofte af halsbrand, bør du dog tale med din læge. Du er også altid velkommen til at spørge os på apoteket.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen